Інкубатор побутовий Рябушка-2 з механічним переворотом - призначений для виведення курчат, каченят, гусенят та іншої птиці в умовах домашнього господарства.
Інкубатор побутовий Рябушка-2 з механічним переворотом
Переворот яєць здійснюється вручну або шляхом переміщення рамки щодо дна (при цьому яйця перевертаються на 180 °).
Технічні характеристики:
Місткість яєць, шт (в залежності від розміру):
· Курячих 70
· Качиних або індичих до 40
· Гусячих до 30
· Перепелиних до 150
1. Переворот яєць механічний
2. Повітрообмін природний
3. Підтримування вологості - вільне випаровування
4. Підтримання температури автоматичне
5. Діапазон регулювання температури 36-40 ° С
6. Точність автоматичної підтримки температури ± 0,5 ° С
7. Напруга живлення 220 ± 22В
8. Частота живлячої напруги 50Гц
9. Споживана потужність до 100Вт
10. Габаритні розміри (ДхШхВ) 600х400х200мм
ВИТЯГ З ІНСТРУКЦІЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ
ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ
1,1 Інкубатор «Рябушка» є побутовим приладом і призначений для інкубації яєць сільськогосподарської птиці в особистих господарствах.
1,2 Інкубатор повинен експлуатуватися в закритих опалювальних приміщеннях в нормальних кліматичних умовах при температурі навколишнього повітря від +15 до +35 ° С.
1,3 Не допускається на місці установки інкубатора наявність нагрівальних та опалювальних приладів, протягів, потрапляння прямих сонячних променів.
2. ТЕХНІЧНІ ДАНІ
Місткість інкубатора в розрахунку на:
з переворотом/ без перевороту
- Курячих до 45/ до 70
- Гусячих до 10/ до 35
- Качиних до 29/ до 55
- Індичих до 29 /до 55
Інкубатор забезпечує температуру в автоматичному режимі в діапазоні ° С-37 ,7-38, 3.
- Напруга живлення змінного струму В-220
- Частота живильної мережі Гц-50
- Споживаюча потужність Вт-30
- Довжина 58,5 см
- Висота 18,0 см
- Маса в упаковці кг не більше 2,4 кг
3. КОМПЛЕКТНІСТЬ
- Інкубатор ІБ-70 1 ШТ.
- Терморегулятор (електронний) 1 ШТ.
- Термометр шт. 1 ШТ.
- Стаканчик мірний 1 ШТ.
- Сітка перевороту 1 ШТ.
- Ручка механізму перевороту шт. 2 ШТ.
- Керівництво по експлуатації шт. 1 ШТ.
- Коробка пакувальна шт. 1 ШТ
- Піддон для води 1 ШТ.
ВКАЗІВКИ ЩОДО ТЕХНІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
4.1. Забороняється включати інкубатор зі знятою кришкою.
4.2. Не допускається встановлювати інкубатор поблизу відкритого вогню та нагрівальних приладів.
4.3. Не тягніть за шнур.
4.4. УВАГА! Щоб уникнути псування корпусу КАТЕГОРИЧНО забороняється доводити температуру в інкубаторі понад 50 ° С.
4.5. Не ставте на кришку сторонні предмети і не тисніть на неї.
ПІДГОТОВКА ДО РОБОТИ
- 5.1. Забороняється включати інкубатор зі знятою кришкою.
- 5.2. Розпакуйте інкубатор, зніміть кришку з корпуса інкубатора.
- 5.3. Дістаньте захисний контейнер з інкубатора, вийміть з нього: паспорт, стаканчик мірний, терморегулятор, градусник.
- 5.4. За допомогою мірного стаканчика налийте воду в самоіспаряющійся піддон на дні скриньки з розрахунку 2/3 його ємності.
- 5.5. Вставте градусник в отвір "Градусник" на кришці корпусу.
- 5.6. Обережно встановіть кришку на корпус.
- 5.7. Вставте датчик в "Отвір для термодатчика" на кришці інкубатора.
- 5.8. Встановіть вилку шнура в розетку терморегулятора.
- 5.9. Вставте терморегулятор в розетку 220 В.
- 5.10. Регулювання температури виробляти згідно інструкції до терморегулятора.
ПОРЯДОК РОБОТИ
- 6.1. Витягніть вилку з розетки і обережно зніміть кришку з інкубатора. Яйця укладіть горизонтально, в чарунки сітки. Перевертання яєць відбувається шляхом переміщення ручки механізму перевороту рухом до себе і від себе.
- 6.2. Перший раз яйця поверніть через 12год після їх закладки в інкубатор. Надалі перевертання яєць здійснюється два рази на добу (вранці та ввечері).
- 6.3. Слідкуйте за наявністю води в доріжках. Додавайте воду по мірі випаровування через 3-4 дні.
- 6.4. Датчик терморегулятора і нижню частину градусника необхідно якомога ближче встановити до поверхні яйця для найбільш точного визначення температури в інкубаторі і її регулювання.
ПІДГОТОВКА ДО ІНКУБАЦІЇ
Перед тим, як класти яйця в інкубатор, необхідно протягом приблизно доби випробувати систему термостатування, щоб переконатися, що температура підтримується з похибкою в 1 градус і ви навчилися регулювати її.
Слід пам'ятати, що тимчасове охолодження яєць не небезпечно (непоганий виводок виходить навіть при охолодженні інкубатора до кімнатної температури на 3:00), в той час як короткочасний перегрів понад 41 градуси приводить до загибелі зародків.
Яйця для інкубації відбирають свіжі, з терміном зберігання не більше 3-4 днів. Максимальний термін зберігання курячих і качиних яєць - 6, індичих - 8, гусячих - 10 днів. Мити яйця перед інкубацією не можна, оскільки вони покриті тонкою плівкою, здатної вбивати мікроби.
Інкубаційні яйця повинні мати правильну форму, не кулясту і не дуже видовжену, гладку однорідну шкаралупу без тріщин, без вапняних опуклостей-наростів, колір шкаралупи повинен відповідати виду птаха або породі.
Розмір яйця має бути середній. З дрібних яєць виведуться слабкі пташенята, яких важче буде виростити і зберегти. Крім того розміри яєць передаються у спадок, і майбутня самка буде нести дрібні яйця. Надмірно великі яйця бувають часто двохжовткові, вони непридатні для інкубації.
Відбираючи яйця для інкубації, потрібно не лише оглянути їх зовні, але і добре переглянути на світ при допомозі овоскопа. Вони повинні мати малорухливий жовток, який займає на просвіт центральне положення, без чітко виражених границь. Повітряна камера повинна знаходитися в тупому кінці яйця і бути ледь помітна. Якщо повітряна камера велика, це яйце зберігалося довго і не придатне для інкубації.
Яйця, приготовані для інкубації, потрібно зберігати у темному, добре провітрюваному приміщенні при температурі +8 ... 12 градусів і відносній вологості 75 ... 80% у вертикальному положенні тупим кінцем вниз. Якщо до інкубації яйця зберігаються більше 3 днів, їх потрібно щодня перевертати в горизонтальному положенні, інакше жовток спливає і прилипне до шкаралупі, яйце стане непридатне для інкубації. Але навіть при правильному зберіганні в яйцях відбуваються зміни, і якість їх знижується.
Непридатними для інкубації вважаються яйця, неправильної форми, що мають дефект шкаралупи (тріщини, тонку шкарлупу, велика кількість великих вапняних наростів, шорсткості); двухжелтковие зі зміщенням або прилиплим до шкаралупі жовтком, із зміщеною, рухливою або блукаючої повітряною камерою, з кров'яними і іншими сторонніми включеннями; яйця, в яких відбулося зміщення білка з жовтком в результаті розриву желточной оболонки, білок або жовток пофарбовані кров'ю; яйця, уражені пліснявою, яйця, не просвічуються або мають темні плями; «старі яйця», які довго зберігалися: при просвічуванні буває видно збільшена повітряна камера, жовток великий, темний, наближений до шкаралупі або присох до неї, межі його окреслені більш різко, ніж у свіжому яйці; білок рідкий, тому жовток дуже рухливий, яйця, в яких помітні ознаки розпочатого розвиватися, але загиблого ембріона. Жовток при цьому втрачає свою форму і здається змішаним з білком.
Яйця, що закладаються в інкубатор, повинні бути одного розміру. Якщо в інкубатор помістити яйця з масою від 50 до 70 г, то вилуплення розтягнеться. і пташенята будуть різнитися за віком. Щоб це виключити, яйця групують по масі: 50 ... 60 і 61 ... 70 м. Закладати їх і інкубатор слід по черзі спочатку більші, потім подрібніше. Режими інкубації для яєць різних птахів наведені в таблиці
Режими інкубації – таблиця розроблена згідно природного циклу інкубації, для максимального його відтворення в умовах інкубатора.
Вид яєць |
Дні інкубації |
Температура в інкубаторі |
Дні припинення перевертання |
Курячі |
1-2 |
39,5 |
19 |
3-18 |
38,5 |
||
19 |
38 |
||
20-21 |
37,6 |
||
Качині |
1-12 |
37,7 |
24 |
13-24 |
37,4 |
||
25-28 |
37,2 |
||
Індокачки |
1-30 |
37,7 |
31 |
30-31 |
37,3 |
||
Гусячі |
1-27 |
37,8 |
28 |
27-28 |
37,5 |
||
Індичі |
1-25 |
37,5 |
25 |
25-28 |
37,2 |
Для контролю над розвитком зародків, яйця переглядають з допомогою овоскопу після закладки в інкубатор: курячі - на 6 і 19-й: качині та індичі - на 7 і 26-й, гусячі - на 8 і 28-й дні.
При першому перегляді відбраковують незапліднені яйця: вони на просвіт прозорі, без ознак розвитку зародка. Добре розвинений зародок у цей час вже занурений в жовток і тому погано видно.
При просвічуванні на його місці видно світле поле, в глибині якого розрізняється тінь зародка. Чітко розрізняється мережа кровоносних судин. Погано розвинений зародок не занурений в жовток, розташований близько до шкаралупи і тому добре видно. Світлого поля навколо нього немає, кровоносна система розвинена слабко. Зазвичай так буває при тривалому недогріву або надмірної вологості. Недолік цей можна виправити, змінивши температурний режим. Якщо зародок загинув, то кровоносні судини мають темний колір, видно кров у вигляді кільця, риси чи звивини.
При другому перегляді, в кінці терміну інкубації, добре видна нерівна межа повітряної камери, можна помітити руху дзьобику. У яйці із загиблим зародком спостерігається суцільна темна маса без кровоносних судин, вміст яйця переливається.
На 20 і 21 день курчата починають виводитися. За день до виведення з яєць чутний писк, потім відбувається накльовування шкарлупи. У процес виведення курчат втручатися не потрібно. Тільки у виняткових випадках, якщо плівка прилипла до пуху і курча не може звільнитися, йому потрібно допомогти. Під час виведення не слід відкривати інкубатор, вибирати по одному з вилупилися курчат, охолоджувати яйця, змінювати режим роботи інкубатора, включати освітлення і т.п.Вибірку молодняку краще зробити за один - три прийоми.
Контроль над режимом роботи інкубатора має першорядне значення. При порушенні режиму інкубації можливо неправильне розвиток зародків і навіть загибель. Встановити причину Вам допоможе таблиця 2.
Таблиця - для установлення причин поганого виводу птиці
Зовнішні ознаки дефектів розвитку
|
Можливі причини
|
Загибель зародки і віці 3-7 діб (з'являється кров'яний пляма)
|
Перегрів, згодовування несучкам неякісних кормів, технічного корму з високою кислотністю: із зіпсованої м'ясо-кісткового та рибного борошна, інфікованість яєць
|
Сповільнюється ріст і розвиток ембріонів, покльовування та вивід запізнюються, погано використовується білок і жовток
|
Недогрів, висока вологість
|
Ембріони набряклі, особливо шия і голова, в яйцях багато невикористаного білка У вилупилося молодняку великий живіт, кишечник переповнений каловими масами, залишковий жовток зеленого кольору, серце збільшене і в'яле |
недогрів |
У яйці накопичується липка рідина, яка потрапляє в дихальні цуги зародка, заклеює дзьоб і голову. Вилупилося молодняк слабкий, з брудним липким пухом.
|
Висока вологість в середині періоду інкубації
|
Підшкарлупна оболонка суха, тверда, що заважає виходу курчати з яйця. На місці прокльову шкаралупи видно кров
ІНШІ ІНКУБАТОРИ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ НА НАШОМУ САЙТІ: http://teplovichok.com.ua/g1835676-nkubatori-pobutov
|
Низька вологість під час прокльову і вилуплення
|
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Інкубатор побутовий |
Стан | Новий |
Переворот яєць | Механічний |
Підтримка температурного режиму | Автоматичне |
- Ціна: 520 ₴